29 Ekim 2014 Çarşamba

TEŞEKKÜR EDERİM




Sevil bugün susarişlediği pano konuşur.'29 Ekim CUMHURİYET BAYRAMImız kutlu ve sonsuz olsun.

Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
 

Mustafa Kemal Atatürk



14 yorum:

  1. Bayramın kutlu olsun canım...söylenecek bütün sözler az kalır bence de konuşturmuşsun ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Bayramımız kutlu olsun canım benim ;)
    Harikasın Sevilim, ellerine sağlık, tam da zamanında işledin, paylaştın, helal sana!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nice mutlu bayramlarımız olsun inş.Teşekkür ederim cnm Filiz Ablanınki kadar güzel olmadı ama artık napalım idare ediverin

      Sil
  3. Helalllll olsun seni yetiştiren anne -babaya.. Helal olsun onu işleyen parmaklara, önümüze çıkaran yüreğe...Atamızın bu güzel tablosunu gururla sayfalarımda paylaşıyorum ve seni kocaman öpüyorummm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim kuşum şımardım gururlandım...

      Sil
  4. bayramımız kutlu olsun.
    ellerine sağlık canım tablon harika ve çok anlamlı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Yeldam.İnş çok daha güzel bayramlarımız olur.

      Sil
  5. aslansın sen! çok ama çok beğendim gurur duydum.ellerin ve yüreğin dert görmesin sevilim.dilerim ki bunun için her gün boğazda patlatıyorum gençlik Atamın yolunda Türk adını yaşatacak,ileriye taşıyacak ve çalışacak.

    YanıtlaSil
  6. vallahi sevilim burda yazmış olduğum mesaj yine uzay da kaybolmuş:)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, bloğunuzu Handan hanımın (gooogoook) sayfasına bıraktığınız güzel yorum sayesinde tanıdım, geçmiş 29 ekiminiz kutlu olsun, inşallah bu bayramı çok daha güzel günlerde kutlayacağız. Ben belki göremem yaşım 60'a dayandı ama sizler gençler göreceksiniz, atamız tarif etmiş ne yapacağımız. Bu halk henüz kendi gücünü bilmiyor bir avuç meclisteki haine boyun eğiyiyor, ben Ankara'dayım Anıtkabir'e gidişimdeki o muazzam kalabalığı gözlerimle görüyorum, sırf o kalabalık yeter o hainlerle dolu meclisi basmaya ama yapmıyorlar üzerlerindeki şu ölü toprağını attıkları gün hainler bizden korkacak biz onlardan değil. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. ellerine emeklerine sağlık harika olmuş :) hissttirdiği duygularda başka tabi ki...

    YanıtlaSil
  9. Nerelerdesin kuzum, yeni post hala yok :(

    YanıtlaSil